_FLU


I i II godina u klasi S. Knezevica

1. BIG SPACE LICKER, je moja slika po uzoru na centralni motiv koje sam kasnije uradio i simbol za moj bend, za Bjesove.

       

2. MOST, je most izmedju dva vremena, izmedju dva shvatanja umetnosti i žene.

I i II godina u klasi S. Knezevica

3. MIKI, NATALIJA I MICA, PRE NEGO ŠTO SE MIKI PROPIO, je jedan od zadnjih trenutaka sreće za Micu, ženu koja nam je u klasi tokom studiranja pozirala.

III godina u klasi B. Protica        
III godina u klasi B. Protica

1. FRIZERSKI SALON, je frizerski salon.

III godina u klasi B. Protica        


2. NIKAD JA OVO NEĆU ZAVRŠITI... je slika vremenskog perioda između dve misli tj. dve ideje. Ona takođe predstavlja i nemoć da se završi započeto.III godina u klasi B. Protica


3. SEUL, je još jedna moja "preterano objašnjena" slika.

III godina u klasi B. Protica

4. DUPELIZAC, je rebus.


I i II godina u klasi S. Knezevica


( klikni na sliku za kompletnu galeriju )
IV godina u klasi Čedomira Vasića

1. DVA PEŠKIRA, su dva peškira.


IV godina u klasi C. Vasica

2. KORPICA SA CVEĆEM, je moja prva slika na platnu, zato što je vez koji sam kopirao takođe radđen na tkanini.

III godina u klasi B. Protica_posle FLU1. BULONJSKA ŠUMA, KAT. BR. 10, nije kopija Matisa nego je kopija strane iz njegove monografije.

Nenaruceni radovi   Nenaruceni radovi    


2. PORTRET LIDIJE DELEKTORSKE, koji ponekad nazivaju Gospođa "L.D. - Zeleni, žuti i plavi portret", ja sam odradio kao siv, crn i beo, jer sam ga kopirao iz onog dela Matisove monografije u kojoj se nalaze tekstualni prilozi o slikama i male informativne crno bele reprodukcije.

    Nenaruceni radovi


3. VAN GOGH NA SAMRTNOM ODRU, je slika nastala stavljanjem u međuodnos, moguć i u emotivnom i istorijskom pogledu, Van Gogove slike Dr. Gašea i Gašeovog crteža umirućeg Van Goga.

   


4. TERASA KAFANE NOĆU SA ZELENOM PRUGOM, je četvorostruka kopija četiri dečije kopije Van Gogove “Terase...” sa istovetnom “greškom” u vidu zelene pruge.

Nenaruceni radovi   Nenaruceni radovi   Nenaruceni radovi


5. NA IZLOŽBI, je kopija mene samoga, tj. jednog mog osnovnoškolskog rada.

  Nenaruceni radovi    


6. GORNJA I DONJA POLOVINA VORHOLOVE VEČERE, su dve obrade nastale od Vorholove obrade Leonardove “Tajne Večere” gde je u smislu izvedbe rada ( iron & inkjet t-shirt transfer paper ) ispoštovan Vorholov industrijski princip, ali se u procesu “obradjivanja”
"zaboravilo" ime originalnog izvođ
ača.

   

7. PJER I ŽAN MATIS IGRAJU DAME U PRIRODI, je rad koji je na moj predlog naslikao moj sin Pavle Marinković. Želeo sam da moj sin naslika Matisove sinove sa “Portreta slikareve porodice”, s tim što ih je on svojevoljno premestio iz udobnosti sobe u eksteterijer.

  Nenaruceni radovi    

8. MATISOVE RIBICE U VODENOM PASPARTUU NA HOKNIJEV NAČIN, je kopija Matisovih “Crvenih ribica” uz paspartu koji čini integralni deo slike, a koji je urađen na način na koji David Hockney slika vodu.

Nenaruceni radovi    ( klikni na sliku za kompletnu galeriju )

Do srednje skoleNaručeni radovi
 

     
   
   
   


   


III godina u klasi B. Protica III godina u klasi B. Protica Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi Nenaruceni radovi